Nederland Schoon
Menu

Ondernemer?

Flesjes in de bak – zo doen we dat! Onder die naam is in Heerenveen, Rotterdam-Noord, Meierijstad en Zaandam recentelijk een grootscheepse zwerfafvalaanpak gelanceerd, die zich richt op de samenwerking tussen ondernemers, scholen, sportverenigingen en vrijwilligers binnen gemeenten. Als de resultaten op de vier locaties positief zijn, wordt de inzet voorjaar 2019 verder uitgerold over meer gemeenten, met als concreet einddoel voor 2020: 70 tot 90% minder plastic flesjes op straat en 90% recycling van plastic flesjes.

Wat kun jij als ondernemer doen?

Lokale ondernemers hebben baat bij een schone omgeving, en vervullen bovendien een inspirerende en verbindende rol binnen hun buurt. Dat maakt de inzet van ondernemers van groot belang in de aanpak van zwerfafval. Door middel van praktische, ondersteunende maatregelen wordt het ondernemers makkelijk gemaakt om de primaire doelstelling die bij de aanpak hoort – een zwerfafvalvrije omgeving in een straal van minimaal 100 meter rondom de eigen vestiging – te behalen.

Gratis extra afvalbakken

Een schone omgeving begint bij voldoende afvalbakken. Voor plastic flessen is een nieuwe, opvallende afvalbak ontworpen die bij efficiënt gebruik de hoeveelheid flesjes op straat verminderd en de plastic afvalstroom gescheiden houdt. De bak is voor ondernemers gratis te bestellen en wordt bezorgd. Interesse in een gratis bak? Mail dan je contactgegevens naar info@nederlandschoon.nl.

Opschoonmaterialen

In onze webshop kunnen ondernemers gratis of met korting schoonmaakmaterialen bestellen die helpen bij het schoonhouden van de omgeving.

Bekijk de webshop

Opschoonacties

Samen willen we de omgeving zo schoon mogelijk maken en houden. Daarom kun je een opschoonactie organiseren. Meld je opschoonactie aan via opschoonactie@nederlandschoon.nl en wij helpen je met de opschoonmaterialen en de organisatie.

Inzet van clean teams

Heb je extra hulp nodig bij het schoonmaken van jouw omgeving? Dan kun je gratis een clean team inschakelen. Mail de volgende informatie, bij voorkeur minimaal drie werkdagen van te voren, naar cleanteam@supportervanschoon.nl.

 • 1. Datum en dagdeel

  Je kunt kiezen voor een ochtend van 09.00 – 12.00 of een middag van 13.00 – 16.00 uur. *
 • 2. Grootte van het gebied

  Afhankelijk hiervan zetten wij een clean team van 2-6 personen in.
 • 3. Aard van de opruimactie

  Bijvoorbeeld; opruimen na een evenement, koopzondag, een buurt-opruimactie etc.
 • 4. Niet vergeten

  Maak de opschoonactie zichtbaar op schoonopdekaart.nl

*We streven er altijd naar een clean team in te zetten als de aanvraag minimaal 3 werkdagen van te voren wordt gedaan. Als we niet kunnen voldoen aan de aanvraag, doordat er veel vraag naar clean teams is op dezelfde dag, laten we dit binnen 24 uur na de aanvraag weten.

Vragen

Die beantwoorden we graag. Bel voor meer informatie met NederlandSchoon (070 - 304 2080) of mail je vraag naar info@nederlandschoon.nl. We proberen je vraag dan binnen 3 werkdagen te beantwoorden.